Magyar Vöröskereszt Tápiószecsői Alapszervezete     
 

MENÜ

2009 2010

Frissítés: 2010.08.22.

 


2010

 

Generációs nap

2010.07.24.

Helyőrségi Klub hátsó udvara

Szervező: Tápiószecsői Vöröskereszt

 

Idén is megrendezésre került a Generációs Nap, melyet a Magyar Vöröskereszt Tápiószecsői Alapszervezete rendezett azzal a céllal, hogy a generációk közti szakadék enyhítésének fontosságára felhívja a résztvevők figyelmét.

A generációk közti különbségek napjainkban rengeteg problémát okoznak, sokszor családon belül is. Fontos, hogy az emberek belássák, minden korcsoportnak megvan a maga értéke, és megtanuljanak ezzel együtt, ez mellett élni, segíteni, támogatni a más korosztályba tartozó személyeket ismeretségtől függetlenül. Épp ezért is igyekeztük a résztvevőket olyan versenyekbe bevonni, melyekben más korcsoportba tartozó emberek segítségére kellett hagyatkozniuk, bízniuk kellett a másikban, egy csapatban kellett dolgozniuk azért, hogy győzelemre vigyék a csoportjukat.

img_0877.jpg  img_0876.jpg 

Ezúton köszönetünket fejezzük ki a Fegyveres Erők Nyugdíjas Klubjának és a Helyőrségi Klub munkatársainak a szervezésben és lebonyolításban való részvételért;  Szádvári Péterné Csillának az arcfestésért, mellyel nemcsak a gyerekeknek szerzett örömöt; a Búzavirág Nyugdíjas Klubnak részvételéért; valamint nem utolsósorban önkénteseinknek önzetlen munkájukért!

 2010.08.22. 

 

Ugrás a lap tetejére

Solferino emléknap

2010.06.19.

Bp. Közlekedési Múzeum

Szervező: Magyar Vöröskereszt

 

151 éve, a Solferinoi csata ihletésére megszületett az eszme, mely szerint önkéntes segélyszervezetet kell létrehozni, mely segít párttól, vallástól, nemtől, fajtól függetlenül minden sebesültnek, s később már rászorulóknak is. Ezen évforduló alkalmából idén a Magyar Vöröskereszt megrendezte II. Solferinoi emléknapját. Ezen a napon három önkéntesünk is részt vett, csatlakozva a több száz vöröskeresztes pólóban lévő önkénteshez, akik az ország minden megyéjéből jöttek erre az emléknapra.

 

solferino5.jpg

 

 A szervezők különféle műsorokkal, több sátorral várták az érdeklődőket, ahol vöröskeresztes totókat lehetett fejteni, volt Vöröskeresztes-múzeum, vásárlás, retro véradás, majd a rendezvény végén több aktivista zászlót ragadott (köztük a szecsői önkéntesek is), s mintegy 4 km-t gyalogolva megérkeztünk Jean Henry Dunant szobrához, ahol koszorúzással zárult a program.

2010.06.23.

 

Ugrás a lap tetejére


  

 

Véradásver1.jpg

2010.06.15.

Általános Iskola

Szervező: Tápiószecsői Vöröskereszt 

 

 

Ugrás a lap tetejére


 

Gyereknap

2010.05.30.

Magdolnatelep Horgásztó

Szervező: HK Rekreációs Kht., TTA

 

Idén is eleget tettünk a felkérésnek, és hozzájárultunk a remekül megszervezett gyereknapi rendezvény színesítéséhez. Két önkéntesünk festett a gyermekek arcára különböző mintákat. Az érdeklődés az arcfestés iránt is nagyon nagy volt -nagyobb sorokban várták a gyerekek, hogy sorra kerülhessenek-, de ezen kívül a szervezők ügyességi játékokkal, különböző versenyekkel várták a gyerekeket, akik ötletesen külön menetlevélell voltak ellátva, s aki teljesítette a küldetést, sétalovaglást válthatott ki vele. A Szőlős Ranch Lovasudvarnak köszönhetően az érdeklődők díjlovas, csikós, patkolókovácsbemutatókat láthattak, így senki sem unatkozhatott. Gratulálunk a program szervezéséhez és lebonyolításához, valamint külön köszönet, hogy szervezetünk is részt vehetett a rendezvényen. Arcfestőink voltak: Mészáros Csilla és Berla Andrea.

2010.06.04.

 

 

Ugrás a lap tetejére


 

Majális

2010.05.08.

Szabadság tér

Szervező: Damjanich Művelődési Ház és a Civil Szervezetek

 

Idén IV. alkalommal került megrendezésre a Civil Majális, melyen minden évben a megjelent Civil Szervezetek különféle programokkal, versenyekkel, bemutatókkal kötik le a kilátogatók figyelmét.

Idén szervezetünk egy rövid elsősegély-nyújtási bemutatóval készült, melyen egy közúti balesetet szimuláltunk. Arra törekedtünk, hogy a legvalószínűbb sérülések gyors ellátását mutassuk be a közönségnek, hisz napjainkban nagyon fontos az elsősegély-nyújtási ismeretek elsajátítása. Azon személy, aki az elsősegély-nyújtási kötelezettségeinek nem tesz eleget, pénzbírsággal, illetve szabadságvesztéssel büntethető. A bemutatón kívül idén is arcfestéssel vártuk a gyerekeket, akik vöröskeresztes bélyeg megvásárlásával támogatták szervezetünket, valamint színezhettek, készíthettek hűtőmágnest, gipsz-játékot sátrunkban.

majalis2010.jpg

 

Ezen kívül számos program várta az érdeklődőket, a Polgárőrség idén is megrendezte az "Erős emberek versenyét", az Önkéntes Tűzoltó Egyesület bemutatott egy, a háztartásban könnyen előforduló tűzeset megelőzését, illetve eloltását, ezen kívül vetélkedőkkel várta a gyerekeket, a Szülők és Segítők az Akadályozott Fiatalokért Egyesület (SZAFI) újból ügyességi versenyt szervezett a sérült fiataloknak, az Alkotó Kezek Baráti Társasága rajzversennyel várta a gyerekeket, a Tápiómenti Tömegsport Alapítvány (TTA) és a Fegyveres Erők Nyugdíjas Klubja a gyerekek ügyességi versenyét bonyolította le, az Erdélyi Magyarok Egyesületének vendégei pedig szinte a színpad elé szögezték a közönséget dalaikkal.

Számos programot sajnos meghiúsított a cudar időjárás, de ennek ellenére idén is egy jó Majálist tudhatunk magunk mögött.

2010.05.14.

 

 

Ugrás a lap tetejére


 sztetosz.jpg

I. Szűrővizsgálati nap

2010.04.24.

Alsó Tagozatos általános Iskola

Szervező: Tápiószecsői Vöröskereszt

 

A Magyar Vöröskereszt Tápiószecsői Alapszervezete elsőként rendezte meg a településen a Szűrővizsgálati napot. A regisztrálók száma meghaladta a 240 főt - egyaránt volt gyermek, fiatalkorú, középkorő és idős érdeklődő-, akik a következő vizsgálatokon vehettek részt:

- látásvizsgálat

- hallásvizsgálat

- koleszterinszint-, vércukor-, vérnyomás-mérés

- testzsír- és csontsűrűség-mérés

- urológia

- talpvizsgálat

- fogászat

- bőrgyógyászat

- allergiavizsgálat

- immunrendszeri állapotfelmérés

- hasi ultrahang.

Dr. Lieszkovszky István egész nap jelen volt, s segített a bizonytalanoknak dönteni, hogy mely vizsgálatok hasznosak számára, valamint a kapott eredményekről a páciensek rögtön tudtak értekezni vele.

Célunk az volt, hogy azok a polgárok is részt vehessenek egyes szűrővizsgálatokon, akiknek idejük nem engedi, hogy egy napot elköltsenek egy rendelőintézetben, hogy egy gyanított betegségükről szakvéleményt és tanácsot halljanak.

Számos súlyos, illetve már gyógyíthatatlan stádiumban lévő betegség elkerülhető lenne, ha a páciens időben fordulna orvoshoz.

A pozitív visszajelzésekből hasznosnak ítéltük ezt a napot, melyet igyekszünk egy év múlva újra megrendezni. Rengeteg támogatást kaptunk, mely nélkül nem szervezhettük volna meg ezt a napot. Támogatóink névsorát lásd ITT.

2010.04.27.

 

Ugrás a lap tetejére


 

 ver2.gif

Véradás

2010.03.16.

Általános Iskola

Szervező: Tápiószecsői Vöröskereszt 

 

 

Ugrás a lap tetejére


 

Bemutatkozott a Vöröskereszt Tápiószecsői Alapszervezete

2010.03.04.

Damjanich Művelődési Ház

Szervező: Damjanich Művelődési Ház (Civil Fórum)

 

Szervezetünk lázasan készült bemutatkozására, mely a Művelődési Ház kezdeményezése volt, Civil Fórum elnevezéssel. Minden hó első csütörtökén egy-egy civil szervezet mutatta be munkásságát az érdeklődőknek, s szervezetünkre március 4-én került sor.

 

bemutatkozas.jpg

 

A összefoglaló nem sikerült rövidre, a jelenlévők több, mint egy órán át hallgatták beszámolónkat, melyből képet kaphattak a Nemzetközi Mozgalom és a helyi szervezet múltjáról, jelenéről, s jövőbeni terveiről, de a hosszúra nyúlt bemutató ellenére mindenki nagy érdeklődéssel fordult mindvégig a vetítővászon felé, s hallgatta a beszámolókat. Köszönjük az érdeklődőknk a részvételt, s a szervezőknek ezt a remek lehetőséget.

2010.03.06.

 

Ugrás a lap tetejére


2009

 ajandek.jpg

Ajándékozás a SZAFI Egyesületnek

2009.12.21.

Szervező: Tápiószecsői Vöröskereszt

 

Szervezetünk karácsonyi ajándékcsomaggal lepte meg a SZAFI egyesületet, melynek összeállításánál arra törekedtünk, hogy minden gyermek számára megfelelő és használható tárgyak kerüljenek bele, melyet a vezetőségi tagok adtak át a SZAFI Egyesület elnökének. Figyeljünk egymásra, egy kis figyelmesség is nagy örömet okozhat!

2009.12.21.

 

 

Ugrás a lap tetejére


www_tvn_hu_26c818f65b91c28affedd4fdcad7ab1e.gif

 

 

Év végi visszatekintés

2009.12.18.

Művelődási Ház

Szervező: Tápiószecsői Vöröskereszt

 

A Tápiószecsői Vöröskereszt vezetősége egy, a szervezet által lebonyolított programok képeiből álló bemutató után köszönte meg önkénteseinek egész éves önzetlen munkáját, valamint külön köszönetet mondott a Damjanich Művelődési ház fő mozgatórugóinak, Walter Jánosnak és Szolga Istvánnénak egész éves segítségükért, hisz számos rendezvényünk nem jöhetett volna létre nélkülük. 

2009.12.19.

 

 

Ugrás a lap tetejére


 

Véradásvercsepp1.jpg

2009.12.14

Általános Iskola

Szervező: Tápiószecsői Vöröskereszt

 

86 fő adott vért, köszönjük szépen!

 

Ugrás a lap tetejére


fenyo.jpg

 

Adventi készülődés

2009.12.12.

Damjanich Művelődési Ház

Szervező: Tápiószecsői Vöröskereszt és a Művelődési Ház

 

December 12-én adventi készülődésre invitáltuk a gyerekeket, felnőtteket, s hogy a jótékonyság se maradjon ki e napból, kértük, hogy játékokat, könyveket, ruhákat hozzanak, amivel a plakátunk szerint a Baptista Szeretetszolgálat „cipősdoboz-akciójához” szerettünk volna hozzájárulni.

Egész délelőtt nyüzsögtek önkénteseink a gyerekek körül, segítettek nekik ragasztani, festeni, mintákat kivágni, s az a gyerek, aki épp nem az asztalok mellett serénykedett, a sorát várta az arcfestésnél, amit szintén önkéntesünk végzett. A hangulat igazán karácsonyi volt, a háttérben halkan karácsonyi zene szólt, s a mézeskalács illata terjengett a teremben. Az utolsó egy órában képes BINGO játékra hívtuk a gyerekeket, amit nagyon élveztek a gyerkőcök.

advent1.jpg

 

Mikor eljött az idő, hogy az összegyűjtött ajándékokat bepakoljuk a kocsiba, akkor tudatosult bennünk, hogy igenis érdemes volt ezt a napot megszervezni, mert sokkal több felajánlás pihent az asztalon, mint azt remélni mertük. A falunk megmozdult, rengeteg plüssállatot, ruhát, élelmiszert, egy pár mesekönyvet és egy babakocsit is kaptunk. A babakocsit a Családsegítő Szolgálatnak adományoztuk, s a többi holmit kitisztítva, megjavítva eljuttattuk a Vöröskereszt Székházába, a Mikulásgyár részére. Szívmelengető érzés volt pakolni a csomagokat, volt olyan cipősdoboz, melybe a játékok mellé a gyermek még szaloncukrot, és egy kis üdvözlőkártyát is tett. Tudtuk, hogy érdemes megmozgatni az embereket, akiknek csak egy kis noszogatás kell, és segítenek.

2009.12.19.

 

Ugrás a lap tetejére


mikulas.jpg

 

Mikulás-nap

2010.12.06.

Damjanich Művelődési Ház

Szervező: Tápiószecsői Vöröskereszt és a Családsegítő Szolgálat

 

Önkéntesünk, Szajcz Katalin kezdeményezésére, aki a Családsegítő Szolgálattal minden évben Mikulás-napot rendez a rászorult gyermekeknek, idén mi tartottuk a Mikulás-napot. Az előző évek tapasztalatai alapján 70 Mikulás-zacskót töltöttünk fel. Óvodás korú, nehéz körülmények között élő gyerekeket vártunk, s mellettük meghívtuk a SZAFI egyesületet, ahol az akadályozott fiatalokkal foglalkoznak. A Mikulás-zacskókba került a Családsegítő Szolgálat raktárából üdítő és csokoládé, Dr Balogh Nikoletta fogorvos –és önkéntes- felajánlásából Orbit rágó, valamint tudtunk még venni ropit, müzliszeletet, csoki-mikulást, és szaloncukrot.

Dr Balogh Nikoletta egy rövid fogápolási prezentációval készült a gyerekeknek, ami inkább a felnőtteknek szólt, mert a meghívottak főként óvodások voltak. A bemutató után a szülők a gyermekekkel együtt formázhattak mézeskalácsot, készíthettek adventi díszeket, koszorút, színezhettek karácsonyi-gipsz díszeket, vagy egyszerűen csak színezhettek, miközben kellemes karácsonyi zene szólt, s sütivel, teával, üdítővel megrakodott asztal várta a csemegézni vágyókat.

 mikinap2009.jpg

 

A gyerekek egy óra múlva már nem találtak túl sok izgalmat az általunk felkínált lehetőségekben, ígyhát itt volt az ideje, hogy a Mikulás megérkezzen, s szétossza az ajándékokat, de csak abban az esetben, ha énekeltek, verset mondtak neki. Persze az sem távozott üres kézzel, aki nem mert énekelni :)

A Mikulás szerepében idén Lesti Bertalan, a Szecsői Tükör főszerkesztője tündökölt, s nagyon hitelesen alakította a Télapót.

2009.12.07.

 

 

Ugrás a lap tetejére


suni.jpg

SÜNdörgő-túra

2009.10.17.

Művelődési Ház- és az erdő

Szervező: Tápiószecsői Vöröskereszt

 

A túrát előbbi időpontra szerettük volna tenni, de a sűrű hétvégi programok miatt ezt nem lehetett, így maradt az októberi nap. A tervezett 15-20 km-es túraútvonalat lecsökkentettük 8 km-re, s plakáton invitáltuk a lakosságot a túrázásra. Eredetileg szerettük volna kivezetni az útvonalat Tápiószecsőről, de sajnos nem találtunk megfelelő útvonalat, így maradt a hosszú kutatómunkával, rajzolgatással megtervezett útvonal a Tápiószecsői erdőn keresztül. A nevezési díjért induláskor teát és pogácsát, az egyes ellenőrzőpontokon pedig vizet, almát, csokoládét, majd beérkezéskor teát és szendvicset kaptak a résztvevők. Az előző napokban tapasztalt cudar időjárás otthon tartotta a lakosságot, így a túránk egy csapatépítő tréninggel lett egyenlő.

sun2009.jpg

Mindemellet a szegénység világnapjára hivatkozva kértük a lakosságot, hogy hozzák el megunt, kidobásra ítélt ruháikat. Szép számmal érkeztek a ruhákkal teletömött zsákok, amiket a Családsegítő Szolgálatnak ajánlottunk fel. Náluk persze napok alatt elfogyott az a tetemes mennyiség.

2009.10.20.

 

Ugrás a lap tetejére


Véradásver2.gif

2009.09.

Általános Iskola

Szervező: Tápiószecsői Vöröskereszt

 

39 fő adott vért, köszönjük szépen!

 

 

Ugrás a lap tetejére


 

Generációs nap

2009.07.25.

Halastó

Szervező: Tápiószecsői Vöröskereszt

 

Ez volt az első generációs nap, amit csak a civil szervezetek között hirdettünk meg, mivel a tó tulajdonosa kérte, ne legyen sok gyermek a helyszínen. Fél 11 magasságában elindultunk felderíteni a tavat, s Albel Miklós úr, a tó tulajdonosa kihalászott néhány halat, hogy megmutathassa, milyen élőlényekkel foglalkoznak a tavak területén. A gyerekek imádták. A sétáról visszaérve indulhatott az önkéntes tűzoltók bemutatója. Bemutatták a tűzoltó-autó felszerelését, majd bemutatták, egy tűzesetnél hogyan járnak el- persze tűz nélkül. A bemutató után a tűzoltók tesztet töltettek ki a megjelentekkel, s ezt az időt kihasználva, mi vöröskeresztes totót adtunk mindenkinek. A kitöltésért cukorkát, csokit, s a gyerekek még plüssállatkákat is kaptak. Fél 1 táján megérkezett Heincz Dóra, aki közösségi játékokkal foglalta le a gyermekeket. Ezután a volt fogorvosunk asszisztense mutatta be a gyermekeknek egy mű-fogsoron, hogyan kell helyesen tisztán tartani a fogakat.

gen-nap2009.jpg 

A kiselőadás után vetélkedőre invitáltuk a megjelenteket. A jelen lévők 4 csoportot alkottak, ahol 2 gyermek és 2 felnőtt volt. A csapatok játékát 4 fő zsűrizte. A rövid pihenés, szabad foglalkozás és ebéd után jöhetett a nap méltó befejezése: képes bingo játékra invitáltuk a résztvevőket. A gyermekek a Gyógyszerpont játékát, míg egy felnőtt a Gyógyszerpont hűtőtáskáját vihette haza.

2009.07.29.

 

Ugrás a lap tetejére


 

Solferino emléknap

2009.06.20.

Városliget

Szervező: Magyar Vöröskereszt

 

A Magyar Vöröskereszt idén első alkalommal rendezte meg a Solferino-i emléknapot. A Solferinoi csata ihlette Henry Dunant-ot arra, hogy indítványozza egy segélyszervezet létrehozását, s így alakult meg 125 éve a Vöröskereszt Mozgalom.

Az emléknapon számos programmal várták a látogatókat. Meg lehetett tekinteni a tábori műtőt, melynek felállításához egy óra elegendő; a Tűzoltók, a Vegyvédelmi szakegység, a Poszeidón Vízimentő Szolgálat, a Keresőkutya Szolgálat, a Katasztrófavédelmi Szolgálat munkatársai készségesen válaszoltak az érdeklődők kérdéseire, s bemutatták felszeeléseiket, melyek közül néhányat ki is lehetett próbálni.

A látogató kipróbálhatta a komplex újraélesztést a legkorszerűbb ambu-babán, illetve a defibrillátort használatát is bemutatták. Egy szerkezet segítségével kipróbálhattuk, mit jelent, ha egy frontális ütközésnél a biztonsági öv az előírtak szerint be van kapcsolva.

 

solferino2009.jpg

 

A családi napot egy fáklyás felvonulás zárta, mely 4 km-en át vezetett Henry Dunant szobráig, ahol koszorúkkal emlékeztek a Vöröskereszt alapítójára.

 

Ugrás a lap tetejére


 

Véradás

2009.06.

Általános Iskolavercsepp2.jpg

Szervező: Tápiószecsői Vöröskereszt

 

38 fő adott vért, köszönjük szépen!

 

 

Ugrás a lap tetejére


  

Gyereknap II.

2009.05.29.

COOP parkoló

Szervező: Erős Sándor - COOP

 

Erős Sándor, a COOP tulajdonosa felajánlotta, hogy részt vehetünk az általa szervezett gyereknapon. Kupakokat és használt gyermekjátékokat vártunk a gyerekektől. Volt óriáscsúszda, és mind a négy óvoda csoportjai kijöttek, hogy csúszhassanak, és arcot festethessenek.

A játékokért és a kupakokért cserébe kislabdát, illetve kulcstartót osztottunk, amit az üzletvezetőtől kaptunk. Erős úr a tulajdonosa az Úriban és Sülysápon található COOP boltnak, ahol előző napokban szerveztek ugyanilyen gyermeknapot. Felajánlotta számunkra az ott összegyűjtött játékokat is, így ezt nagyobb mennyiség játékot is megkaptuk. A kupakokat Erős Sándornak adtuk, mert ezeket ő gyűjti az Úriban élő, két, súlyosan beteg gyermek számára. A játékok mellett megkaptuk a promóciós ajándékokat is, amiket a játékokért cserébe osztottunk. Ezeket egy későbbi „gyűjtőakció” során fogjuk felhasználni.

2009.06.03.

 

 

Ugrás a lap tetejére


 

Gyereknap

2009.05.23.

Magdolnatelep Horgásztó

Szervező: Helyőrségi Klub és a Tápiómenti Tömegsport Alapítvány

 

Két napunk volt felkészülni a részvételre, ugyanis egy felhívás olvasva tudtuk meg, hogy a Helyőrségi Klub gyereknapot tervez. Felajánlottuk a segítségünket, s a szervezők örömmel fogadtak minket. Itt ugyancsak a szabad foglalkozásra és az arcfestésre orientálódtunk. Három óvónő festette az arcokat, s a segítségükre volt egy önkéntesünk, amíg másik két önkéntesünk lefoglalta a sorukra várakozó gyermekeket. Többnyire óvodás korú gyermekek voltak, így színezőket, festéket, s nagy gyöngyöket tettünk ki az asztalra, s akinek kedve volt, nyomdázhatott is. Persze akadtak idősebbek is, akik birtokba vették a gyöngyöket, és nyakláncokat készítettek belőlük.

 gyerek2009.jpg

 

A szervezők sorversenyekkel, lufidurrantó-versennyel, népi játékokkal kedveskedtek a gyerekeknek, valamint az Önkéntes Tűzoltók felszerelését is megtekinthették a gyerekek, s a Nagykátai Rendőrség is részt vett a rendezvényen: közlekedés-biztonsági gyakorlópályát állítottak fel, melyen biciklivel lehetett végighaladni.

2009.05.30.

   

Ugrás a lap tetejére


III. Civil Majális

2009.05.09.

Futballpálya

Szervező: Damjanich Művelődési Ház

 

Idén megrendezésre került a III. Civil Szervezetek Majálisa.

Nagy volt az érdeklődés a vérnyomás- illetve vécukormérés iránt. Idén is a kisebbeknek kedveskedtünk egy „hobby-sarokkal”. Az asztal tele volt festékekkel, színes ceruzákkal, csillámos ragasztókkal, dekorációs termékekkel, és számos már érdekességgel, amiket a gyerekek nagy előszeretettel használtak kis ajándéktárgyak készítéséhez. Önkénteseink körülöttük sürgölődtek, és segítettek mindenben. A fiatalok gipszből előre kiöntött hűtőmágnest, illetve szalvétagyűrűt is festhettek. Nem csak a kicsiket vonzotta az asztalunk, a nagyobbak is előszeretettel készítették a gyöngy-ékszereket, képeslapokat, kis képeket.

majalis2009.jpg 

Idén arcfestés is várta a gyerekeket, egy aktivistánk -Berla Andrea- egy óvónő -Mészáros Csilla- segítségével megállás nélkül festette a virágmotívumokat, az állatkákat az arcokra, s néhány igen különös és nehéz kérést is sikerült teljesíteniük. Nagyon népszerű volt a tigrisminta, lányoknál pedig a szívecskés motívum aratott nagy sikert. Mikor befutottak a gyerekek a környező falvakból (Schirilla György futott az élen), akkor hosszú sorok alakultak ki az arcfestő asztalka előtt.

2009.05.13.

   

Ugrás a lap tetejére


 

Egészség-nap

2009.04.25.

Művelődési Ház

Szervező: Damjanich Művelődési Ház

 

Walter János szervező felkérésére vettünk részt a Művelődési Ház rendezvényén.

Nagy volt az érdeklődés a vércukor-szint ellenőrzések iránt, s az esetek 97%-ban a vércukorszint normálisnak bizonyult. Akiknél a megengedettnél magasabb, vagy alacsonyabb volt, tanácsot kaptak ennek normalizálására, s figyelésére.

 

egeszsegnap2009-2.jpg

 

A gyerekek előszeretettel rajzoltak, ragasztottak, festettek, de sajnos csak 4 gyermek készített a kiírt pályázatra (Egészséges életmód) plakátot: Juhos Lilla (9), Paksi Krisztina (13), Paksi Vivien (11) és Drevnó Annamária Lívia (11). Hármójukat meg is jutalmaztuk Walter úr (művelődés-szervező) segítségével.

Farkas Gábor tanár úr és végzős, elsősegélynyújtó-versenyre készülő diákjai a kíváncsiskodóknak bemutatták a lélegeztetést és a stabil oldalfektetést.

 

egeszsegnap2009-1.jpg

 

Emellett a szervezők sorversenyeket rendeztek a gyerekeknek, az idősebb korosztály pedig megismerkedhetett a kiállított termékekkel, amik mind az egészséget hivatottak szolgálni. 

2009.04.28.  

 

Ugrás a lap tetejére


 ver1.jpg

Véradás

2009.03.

Általános Iskola

Szervező: Tápiószecsői Vöröskereszt

 

53 fő adott vért, köszönjük szépen!

 

Ugrás a lap tetejére


Ugrás a lap tetejére


 


 

 

Asztali nézet