Magyar Vöröskereszt Tápiószecsői Alapszervezete     
 

MENÜ

Frissítés: 2010.07.04.

ÖNKÉNTESSÉG

 

A Tápiószecsői Vöröskereszt nonprofit szervezet, programjainkat önkéntesek bevonásával valósítjuk meg. Az aktivisták idejüket áldozzák a jó ügy érdekében, segítenek másokon, nélkülük nem működne Tápiószecsőn Vöröskereszt.

 

Miért jó önkéntesnek lenni?

 

A gyerekek szocializációja, oktatása, nevelése során fontos cél, hogy később közösségük aktív tagjaivá legyenek. A fiatalok, pályakezdők szempontjából is előnyös, hisz az önkéntesek munkájuk során megtanulnak kapcsolatokat teremteni és ápolni másokkal, más korcsoporthoz tartozó személyekkel, megtanulnak kisebb ügyeket elintézni, programok szervezésében, lebonyolításában aktív szerepet vállalni, s ekkor még a felelősséget nagyobb részben mások viselik helyettük.

 

Az önkéntes munka komoly referencia lehet minden munkakeresőnek, hisz ezzel is bizonyítják: törekednek arra, hogy hasznosítsák energiájukat a közösség érdekében addig is, míg nem tudnak visszalépni a munkaerőpiacra.

 

Az önkéntesen végzett munka, az emberekkel való foglalkozás fejleszti a szolidaritást, toleranciát, valamint közösségünket is jobbá teheti.

 

Légy te is a Tápiószecsői Vöröskereszt önkéntese!

 

A Magyar Vöröskeresztben a tagsági viszony mindenki előtt nyitva áll fajra, nemre, vallásos meggyőződésre, nyelvre, politikai nézetre való tekintet nélkül. Az önkéntes munka nem jár különösebb kötelezettségekkel, anyagi juttatásokkal, bármikor megszakítható mind az önkéntes, mind az őt foglalkoztató civil szervezet részéről.

A Tápiószecsői Vöröskereszt önkénteseinek csak egy feltételnek kell eleget tenniük, ami pedig a Vöröskereszt 7 Alapelvéhez való hűség a programok szervezése, illetve lebonyolítása során. A 7 Alapelvet megtekintheted ITT

 

Az önkéntes munka jó,…

-         ha szabadidődben olyasmivel foglalkoznál, ami örömet ad

-         ha szeretsz önzetlenül segíteni másokon

-         ha új emberek megismerésére és közösségi élményekre vágysz

-         ha hasznosnak szeretnéd érezni magad

-         ha felelősséget érzel embertársaidért, a társadalomért vagy lakóhelyedért

-         ha fontosak számodra az olyan értékek, mint a bizalom, a tolerancia, a szolidaritás

-         ha fontos, hogy a munkádat megbecsüljék

-         ha legalább annyira kedveled a kihívásokat, mint amennyire kerülöd az unalmat

-         ha jobban meg akarod ismerni magad

 

A nemzeti mozgalomhoz való kapcsolódásunk révén számos érdekes programon vehetünk részt, amit a Magyar Vöröskereszt szervez. Egyes rendezvényeikhez a megyei szervezetnek több önkéntesre van szüksége, így Alapszervezetünk aktivistái előnyt élveznek a résztvevők kiválasztása során, hisz körzetünkben komoly referenciával bírunk.

 

Ha érdekel tevékenységünk, ha szívesen részt vállalnál munkánkban, vagy ha csak többet akarsz megtudni önkéntes programunkról, vedd fel velünk a kapcsolatot 

a voroskereszt.szecso@indamail.hu e-mail címen, vagy 

a +3670/630-8774 telefonszámon, vagy

keress kontaktot tagjaink között.

 

 


 

Asztali nézet