Magyar Vöröskereszt Tápiószecsői Alapszervezete     
 

MENÜ

 

Generációs Nap – egy kellemes délután 

2010-08-07 10:29:00

 

Idén is megrendezésre került a Generációs Nap, melyet a Magyar Vöröskereszt Tápiószecsői Alapszervezete rendezett azzal a céllal, hogy a generációk közti szakadék enyhítésének fontosságára felhívja a résztvevők figyelmét.

 

A generációk közti különbségek napjainkban rengeteg problémát okoznak, sokszor családon belül is. Fontos, hogy az emberek belássák, minden korcsoportnak megvan a maga értéke, és megtanuljanak ezzel együtt, ez mellett élni, segíteni, támogatni a más korosztályba tartozó személyeket ismeretségtől függetlenül. Épp ezért is igyekeztük a résztvevőket olyan versenyekbe bevonni, melyekben más korcsoportba tartozó emberek segítségére kellett hagyatkozniuk, bízniuk kellett a másikban, egy csapatban kellett dolgozniuk azért, hogy győzelemre vigyék a csoportjukat. Mindemellett a résztvevők teszteket tölthettek ki, a gyerekek papírmadarakat készítettek, az arcfestésre pedig bőven akadt jelentkező mind a fiatalok, mind az idősebbek táborából, a családias hangulatú délutánt pedig a Tápiószecsőn működő nyugdíjas klubok táncos produkciója zárta. Sajnos a szeszélyes időjárás miatt több versenyszám, illetve előadás elmaradt, de ez nem szegte kedvét a résztvevőknek.

Ezúton köszönetünket fejezzük ki a Fegyveres Erők Nyugdíjas Klubjának és a Helyőrségi Klub munkatársainak a szervezésben és lebonyolításban való részvételért;  Szádvári Péterné Csillának az arcfestésért, mellyel nemcsak a gyerekeknek szerzett örömöt; a Búzavirág Nyugdíjas Klubnak részvételéért; valamint nem utolsósorban önkénteseinknek önzetlen munkájukért!

A Magyar Vöröskereszt Pest Megyi Szervezetének közleménye rendezvényünkről: http://pestmegye.voroskereszt.hu/hirek-koezlemenyek/36-hirek-koezlemenyek/290-generacios-nap-tapioszecsn

A rendezvényről készült képek megtekinthetőek ITT.

 

 


 

Generációs nap és Önkéntes Programnyitó  

2010-07-18 15:22:52

 

Plakát: ITT 

  

Szervezetünk idén is megtartja a Generációs napot, mely napunk egyik vezető problémájának, a generációk közt húzódó szakadék enyhítésének elősegítését célozza meg. Idén ezen rendezvényünk keretében megtartjuk az Önkéntes programnyitót, mely a Magyar Vöröskereszt és a NIOK Alapítvány közös projektje.

  

A tavalyi évben került először megrendezésre a Generációs Nap, ahova a civil szervezetek voltak hivatalosak. Idén mindenkit szeretettel várunk a Helyőrségi Klub HÁTSÓ udvarára, 2010.07.24-én, 12.00-től 16.00 óráig. Célunk, hogy egyes generációk képet kapva más generációk értékeiből becsüljék azt, s toleránsabbak legyenek az idősebbekkel/fiatalabbakkal. A más generációk iránti tolerancia manapság katasztrofálisnak mondható, s ez nagyon sok poblémához, viselkedésbeli zavarokhoz vezethet.  

Idén rendezvényünkon sor kerül az "Önkéntes Programnyitó"-ra, mely a Magyar Vöröskereszt és a NIOK Alapítvány közös projektje, mely az önkéntes munka fontosságára hívja fel az emberek figyelmét. A megyében létrehozott Önkéntes Centrumok azt a célt szolgálják, hogy a regisztrált önkéntesek és a fogadószervezetek egymásra találjanak, s megtalálják a legmegfelelőbb feladatot. Önkéntes munkát lehet vállalni folyamatosan, illetve időszakosan is. Aki kilátogat a rendezvényünkre, bővebb információt kaphat, s regisztrációra is van lehetősége. Várjuk az önkéntes munkát végezni vágyókat, illetve az önkéntes munkát igénylő szervezeteket is.  

 


 

Az Önkormányzat képviselő-testülete döntött a civil szervezetek anyagi támogatásáról  

2010-07-18 15:51:27

 

2010. június 30-án megtartott ülésén a Képviselő-testület 2.900.000.- Ft támogatást állapított meg a civil szervezetek támogatására, melyet az alábbiak szerint határozott meg:

 

 

Szervezet neve Összeg A támogatás felhasználható
Tápiószecsői Polgárőr Szervezet 450.000.- autó biztosítása, adója, vizsgáztatása, felszerelés pótlása, benzin biztosítása a járőrözésre

Tápiómente Ökölvívó Egyesület

 

50.000.- növekvő számú versenyzők versenyeztetése
Tápiószecsői Megoldás Vadásztársaság 160.000.- vadászház és telek vásárlása
Wass Albert Tápiómenti Kulturális Egyesület 150.000.- 2010.dec.4 nagyrendezvény, kulturális rendezvény szervezése
Fegyvereserők és testületek Helyőrségi Nyugdíjas Klubja 50.000.- működési feltételek javítása, belépők, rendezvények támogatása, ünnepi elismerés, étel, kegyeleti, szociális támogatás
Koppány Nemzetség Íjász Egyesület 70.000.- sportfelszerelés, versenyrendezés, érmek, kupák beszerzése, lőtér fejlesztése
Tápiómenti Tömegsport Alapítvány 250.000.- Szecsői Futónap megszervezése, lebonyolítása, működéséhez tárgyi feltételek biztosítása, 1 db multifunkciós lézenyomtató beszerzése
Tápiószecsői Önkéntes Tűzoltó Egyesület 600.000.- Működésre: üzemanyag, fenntart. üzemeltetési anyag, munkaruha, védőruha, védőfelszerelés, nyomtatvány besz., könyvelő tiszt.dja, kisgépbesz. (létra), szertár flújítás, Tűzoltó szövetség tagdíjai, egyéb költségek
Tápiószecső Football Club és Szabadidő Egyesület 800.000.- Fiatalok sportképzése, versenyeztetése, szabadidős sporttevékenység bizt. (mérkőzések játékvezetői díja, utazási költség, nevezési díj, pályakarbantartás)
Magyar Vöröskereszt Tápiószecsői Alapszervezete 60.000.- Egészségmegőrzéi programokhoz és működéshez szükséges eszközök vásárlása, papír, írószer, ajándék, élelmiszer, stb. beszerzése
Búzavirág Nyugdíjas egyesület 50.000.- egészségmegőrzés, nevelőprogram megrendezése a Nemzetközi Idősek Világnapjára (élelmiszer, ajándékcsomag, vendéglátás, üdítő, ételkészítés, stb.)
Felső Tápiómenti Erdélyi Magyarok Egyesülete 60.000.- Utazás, illetve szálláshely költség fedezet (működési kiadások, programban vállalt felajánlások finanszírozása)
SZAFI Szülők és Segítőik az Akadályozott Fiatalokért Egyesület 150.000.- működéshez anyagi támogatás,(majálison részvétel, táboroztatás, gyermeknap, kirándulás a sérültek világnapján, Mikulás, Karácsony megünneplése)

 

 

 

Asztali nézet